Rezultati Zimski kup Srbije - SUBapnea 14-15.11.2015

BILTEN SUBAPNEA 2015

 

 

Zimski kup Srbije u statičkoj i dinamičkoj apneji, održano je u Subotici 14.11.2015.g na bazenu SRC Prozivka. Učešće na takmičenju uzelo je 7 klubova iz Srbije (DPA Sombor; Kpa Bela Crkva; RK Calypso; RK Naissub; RK Ship; 3V Neptune Dive i KPA Spartak) i 1 klub iz inostranstva, Rusije, (ADT St. Petersburg iz St. Peterzburga).

 

Takmičenje se odvijalo u tri discipline; statička apneja (STA); dinamička apneja bez peraja (DNF) i dinamička apnea sa perajama (DYF), nadmetanje je bilo za plasmane u muškoj/ženskoj konkurenciji i ekipno. Takmičenje se odvijalo u dva bazena, u malom dimenzija 17x8x1,5 m bilo je nadmetanje u statičkoj apneji (STA); a u velikom dimenzija 25x33x2 m je bilo nadmetanje u disciplinama dinamičke apneje (DNF i DYF).

Prostor malog bazena iskorišten je za postavljanje 4 prostora za takmičenje sa prostorom za zagrevanje, a prostor velikog bazena imao je 2 takmičarske i 2 staze za spasioce i prostor za zagrevanje. Temperatura vode u oba bazena je bila 27ºC. Za vreme takmičenja nije bilo zastoja a odvijalo se po CMAS pravilima, tokom takmičenja nije bilo potrebe za spasilačkom službom, a jedan takmičar je odustao od nastupa.

Glavni sudija takmičenja je bio Igor Orel, internacionalni Sudija CMAS a ostale sudiske funkcije shodno pravilima CMAS vršile su sudije nacionalnog ranga: Miodrag Bajčetić, Vladimir Stojanović, Dejan Stanković, Srđan Milodanović i Milan Pavković.

Službeni lekari na takmičenju su bili Evetović Dr. Aleks i Jovanović Dr. Boban, njihov asistent je bila Judit Radaković med.tehničar.

Delegat takmičenja je bio Đorđe Branisavljević – Beli.

Video zapis na površini vršili su : Milorad Kovačević, Dejan Polić, Ilija Radulović i Željko Vujaklija, Video snimanje pod vodom  Branko Vidaković. Fotografisanje na takmičenju je vršila Milica Vujević.

Spasilačka služba u vodi činili su: Robert Šandor, Atila Gažo, Marin Ćakić, Goran Komesarović i Aleksandar Markov.

Domaćini takmičenja su bili : Vladimir Ivković iTeodora Pavković.

Za zapisničkim stolom : Biljana Stanimirović i Laura Pastor, asistenciju zapisničkog stola su radili Stefan Kresoja, Oliver Tumbas, Radivoje Pupovac, Milana Ilić, Ana Marija Bašić Palković, Vanja Božić.

 

Od prijavljenih 28 startovalo je 22 takmičara u sve tri discipline. Jedna takmičarka je posle nastupa u STA odustala iz zdravstvenih razloga na lični zahtev. Medalje i Diplome su dobili plasirani od prvog do trećeg mesta, za ekipno ostvareni rezultat dodeljeni su pehari za prvo, drugo i treće mesto, svi takmičari su dobili sertifikat o ostvarenim rezultatima na takmičenju.

 

Ostale detalje i rezultate skinite u prilogu.

Bilten SUBAPNEA 2015-zimski.doc

Tagovi: Subapnea, Prvenstvo Srbije, Otvoreno prvenstvo Vojvodine, statička apnea (STA), dinamička apnea bez peraja (DNF), dinamička apnea sa mono perajama (DYN), dinamička apneja sa bi perajama (DYN BF), Subotica, Zimski kup Srbije

Ferplej je pobeda

Copyright © 2024, SOPAS
Developed by Animat studio