SVEČANA CEREMONIJA DODELE NAGRADA MOK-a

Olimpijski komitet Srbije dobitnik je prestižžne svetske nagrade Međunarodnog olimpijskog komiteta „"Sport i žživotna sredina"“ za projektnu aktivnost "„Podvodno čišćenje Savskog jezera" na Adi Ciganliji“ u okviru projekta „Eko Olimpijada Srbije“, koji sprovodi već ššest godina u saradnji sa Ministarstvom nadležžnim za zašštitu žživotne sredine.

Na svečanosti u gradu domaćinu Zimskih olimpijskih igara - Sočiju, predstavnicima Olimpijskog komiteta Srbije generalnom sekretaru Đorđu Viššackom i izvrššnom direktoru Damiru ŠŠtajneru nagradu „Sport i Žživotna sredina“ za evropski kontinent uručio je Aleksandar ŽŽukov, prvi potpredsednik Vlade Rusije i predsednik Olimpijskog komiteta Rusije.

Nagrada "Sport i žživotna sredina" je ogromno priznanje za Olimpijski komitet Srbije i Srbiju kao držžavu.

Ovo je samo jedno u nizu priznanja koje Olimpijski komitet Srbije dobija za svoj celokupni rad a njime možže da se ponosi čitava našša zemlja. Jošš jednom se dokazalo da saradnja vladinog i nevladinog sektora daje odlične rezultate. Za sve nas je veoma dragoceno to ššto je Međunarodni Olimpijski komitet prepoznao Srbiju kao držžavu koja mnogo pažžnje posvećuje očuvanju žživotne sredine, jer je to jedna od osnovnih olimpijskih vrednosti koju Olimpijski komitet Srbije nastoji da promovišše kroz niz aktivnosti šširom zemlje.

Ova nagrada je plod dugogodiššnje saradnje Olimpijskog komiteta Srbije i Ministarstva nadležžnog za zašštitu žživotne sredine, a od proššle godine je to Ministarstvo energetike, razvoja i zašštite žživotne sredine. Uveren sam da ćemo zajedničkim snagama realizovati jošš mnogo uspeššnih projekata u budućnosti“, rekao je generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije, Đorđe Viššacki.

 

Tagovi: MOK

Ferplej je pobeda

Copyright © 2024, SOPAS
Developed by Animat studio