Svečana akademija Ruskog Geografskog Društva

Predsednica SOPAS-a Božana Ostojić prisustvovala je svečanoj akademiji Ruskog Geografskog Društva, čiji Predsednik je Vladimir Vladimirović Putin. Tom prilikom su dodeljene nagrade u više kategorija.

Ekspedicija u Sibiru gde je Božana bila član ekipe koja je ronila na najhladnijoj tački na planeti u jezeru Labynkyr je bila u užem izboru za ekspediciju godine a takođe joj je svečano  uružena  članska karta Ruskog Geografskog Društva, što je veoma prestižno imajući u vidu da su članovi najveći doajeni nauke, kosmonauti ruskog svemirskog programa i istaknute ličnosti sporta i kulture Rusije.

Veče je provela družeći se sa najeminentnijim članovima Ruskog Geografskog Društva među kojima su kosmonauti Valentina Terjeskova, prva žena u kosmosu, Sergej Leonov, prvi čovek u otvorenom kosmosu, Ministar Odbrane Sergey Shoygu i drugi.

Naš proslavljeni režiser, dobitnik dve zlatne palme Emir Kusturica je dodelio nagradu za najbolji naučni film u 2014.

 

sa Izvršnim Direktorom Ruskog Geografskog Društva Mikhailom Kotlyakovim

Sa Izvrsnim Direktorom Ruskog Geografskog Drustva  Mikhailom Kotlyakovim

 

Sa najpoznatijim astronautima na svetu:
Valentina Teryeskova, prva žena u kosmosu i  Viktor Savinykh, čovek koji je najduže boravio u kosmosu na svemirskoj stanici.

 

Člansku kartu Ruskog Geografskog Društva joj je uručio Artur Chilingarov, član ruske Akademije nauka, poznati polarni istraživač

 

Božana i Ministar Odbrane Rusije Sergey Shoygu

 

Božana i Valentina Teryeskova, Sergey Leonov, prvi čovek u otvorenom kosmosu izvan space shatle-a i Emir Kusturica

 

Poster sa Božaninom slikom sa ekspedicije je privlačio svačiju pažnju

Ferplej je pobeda

Copyright © 2024, SOPAS
Developed by Animat studio