Branko Petrović postavio rekord na FAZZA Championshipu 2014

07.03.2014 u Hamdan Sports Complexu, Dubai, održan je FAZZA Championship u ronjenju na dah. Na natjecanju je učestvovalo oko 70 ronilaca. Pobjednik Je Branko Petrović sa rekordom od 9:47 u FAZZA prvenstvu.

Upitali smo Branka da nam opiše kako je bilo u Dubaiu i kakvo je to prvenstvo.

"Takmicenje je organizovao Mohamed Bin Rashid Al Maktum, krunisani princ Dubajia. Cilj takmičenja je odavanje časti njihovim pretcima koji su živeli vadeći bisere pre više stotina godina. Tako da i samo takmičenje pretstavlja simulaciju istih uslova.

Zabranjeno je koristiti ronilačko odelo, sat, masku, štipaljku za nos, naočare ili bilo šta slično. Takmičar nema pravo na zagrevanje i ne zna kad je nastup, tako da je takmičar bukvalno prozvan i ima nekoliko minuta da zaroni.

Takmičenje izgleda tako što se pliva do bove koja je usidrena na dno bazena. Takmičar se hvata za konopac i povlači na dno bazena. Takmičar je u obavezi da se drži sve vreme dok je pod vodom. Vreme počinje da se meri kad se ceo takmičar potopi a merenje prestaje čim prvi deo tela dodirne površinu."

Takmičenje je podeljeno u tri grupe, deca, lokalni državljani i stranci. U kategoriji profesionalci (stranci) su nastupila skoro sva velika imena. Natalia Molchanova, Alexey Molchanov, Goran Čolak, Veljano Zanki, Aleksaner Bubchenko i mnogi drugi.

"Takmičenje je izuzetno teško jer se dah drži na dubini u jako hladnoj vodi, a pri izronu parcijalni pritisak kiseonika se smanjuje, što čini da je jako teško ostati u svesnom stanju. Što se nagrada tiče, princ je bio velikodušan kao i uvek", rekao nam je Branko

U kvalifikacijama je Branko Petrović postavio novi rekord takmičenja sa 9:47, drugi je bio Goran Čolak sa 8:18.
U finalu je Branko Petrović uradio 9:37, drugi je bio Goran Čolak sa 9:07, a treći Veljano Zanki sa 8:30min.

Više o ovom takmičenju pročitajte na: http://www.dubaiprnetwork.com

, , , , , Tagovi: Branko Petrović

Ferplej je pobeda

Copyright © 2024, SOPAS
Developed by Animat studio