Home

BILTEN SUBAPNEA 2015

Zimski kup Srbije u statičkoj i dinamičkoj apneji, održano je u Subotici 14.11.2015.g na bazenu SRC Prozivka. Učešće na takmičenju uzelo je 7 klubova iz Srbije (DPA Sombor; Kpa Bela Crkva; RK Calypso; RK Naissub; RK Ship; 3V Neptune Dive i KPA Spartak) i 1 klub iz inostranstva, Rusije, (ADT St. Petersburg iz St. Peterzburga).

Takmičenje se odvijalo u tri discipline; statička apneja (STA); dinamička apneja bez peraja (DNF) i dinamička apnea sa perajama (DYF), nadmetanje je bilo za plasmane u muškoj/ženskoj konkurenciji i ekipno. Takmičenje se odvijalo u dva bazena, u malom dimenzija 17x8x1,5 m bilo je nadmetanje u statičkoj apneji (STA); a u velikom dimenzija 25x33x2 m je bilo nadmetanje u disciplinama dinamičke apneje (DNF i DYF).

Prostor malog bazena iskorišten je za postavljanje 4 prostora za takmičenje sa prostorom za zagrevanje, a prostor velikog bazena imao je 2 takmičarske i 2 staze za spasioce i prostor za zagrevanje. Temperatura vode u oba bazena je bila 27ºC. Za vreme takmičenja nije bilo zastoja a odvijalo se po CMAS pravilima, tokom takmičenja nije bilo potrebe za spasilačkom službom, a jedan takmičar je odustao od nastupa.

Glavni sudija takmičenja je bio Igor Orel, internacionalni Sudija CMAS a ostale sudiske funkcije shodno pravilima CMAS vršile su sudije nacionalnog ranga: Miodrag Bajčetić, Vladimir Stojanović, Dejan Stanković, Srđan Milodanović i Milan Pavković.

Službeni lekari na takmičenju su bili Evetović Dr. Aleks i Jovanović Dr. Boban, njihov asistent je bila Judit Radaković med.tehničar.

Delegat takmičenja je bio Đorđe Branisavljević – Beli.

Video zapis na površini vršili su : Milorad Kovačević, Dejan Polić, Ilija Radulović i Željko Vujaklija, Video snimanje pod vodom  Branko Vidaković. Fotografisanje na takmičenju je vršila Milica Vujević.

Spasilačka služba u vodi činili su: Robert Šandor, Atila Gažo, Marin Ćakić, Goran Komesarović i Aleksandar Markov.

Domaćini takmičenja su bili : Vladimir Ivković iTeodora Pavković.

Za zapisničkim stolom : Biljana Stanimirović i Laura Pastor, asistenciju zapisničkog stola su radili Stefan Kresoja, Oliver Tumbas, Radivoje Pupovac, Milana Ilić, Ana Marija Bašić Palković, Vanja Božić.

Od prijavljenih 28 startovalo je 22 takmičara u sve tri discipline. Jedna takmičarka je posle nastupa u STA odustala iz zdravstvenih razloga na lični zahtev. Medalje i Diplome su dobili plasirani od prvog do trećeg mesta, za ekipno ostvareni rezultat dodeljeni su pehari za prvo, drugo i treće mesto, svi takmičari su dobili sertifikat o ostvarenim rezultatima na takmičenju.

 

Ostale detalje i rezultate skinite u prilogu.

Rezultati - Zimski kup Srbije -  SUBapnea 14-15.11.2015
AttachmentSize
Bilten SUBAPNEA 2015-zimski.doc1.56 MB

Ferplej

Ferplej je pobeda

Partneri

Ministarstvo omladine i sporta Srbije

Sportski savez Srbije

Olimpijski komitet Srbije

Antidoping agencija Srbije

Facebook

SOPAS - Youtube channel

SOPAS - Youtube channel